Er zijn verschillende opties om met aanspreken en aanspreekbaarheid aan de slag te gaan. Hieronder vind je een illustratie van de mogelijkheden.
Voor iedereen die heel graag alleen wil deelnemen bieden we één keer per jaar de training ‘Aanspreken? Bespreek het gewoon!’ aan op open inschrijving.
Wil je meer leren over sociale veiligheid, grenzen stellen en bespreken van ongewenst gedrag? Dan is dit wellicht wat voor jou. De uitgebreide beschrijving vind je onder de groene knop.
In 2023 wordt deze training door Gytha gegeven op dinsdag 28 november.
Gytha verzorgt lezingen en masterclasses. Online en offline. Deze worden vaak ingezet als inspiratiesessie of om het gesprek over aanspreken in de organisatie op te starten. Tijdens de interactieve bijeenkomst deelt Gytha de belangrijkste resultaten uit haar onderzoek en draagt ze een aantal suggesties aan om het makkelijker te maken elkaar aan te spreken.
Voor kleine én grote groepen. Duur tussen de 50 en 90 minuten, afhankelijk van de behoefte en de gewenste output.
Wil je liever online en op het door jou gekozen moment leren hoe je meer impact maakt als je iemand aanspreekt? En hoe je je team daar in mee krijgt? Kies dan voor het e-learning pakket. Binnenkort live. Naar wens aan te vullen met fysieke bijeenkomsten en ook te volgen met je hele team. Meer informatie vind je hier.
Het hart van onze dienstverlening. Effectieve (management)teams houden elkaar scherp op (on)gewenst gedrag en het nakomen van afspraken. Maar dat is niet zonder risico en dus makkelijker gezegd dan gedaan. Gytha helpt de transparantie te vergroten en het vertrouwen te verbeteren. Stap voor stap, terwijl gewoon de zaken besproken worden die op dat moment op de agenda staan.
Duur: vijf tot zeven bijeenkomsten van een halve dag, verspreid over vijf tot negen maanden. Individuele coaching kan hier onderdeel van uit maken.
Er is een workshop van een dag beschikbaar om de eerste bewustwording te creëren en er zijn langere programma’s waarin actief gewerkt wordt aan het verbeteren van het eigen aanspreekgedrag én dat van het team.
Een workshop telt 6 tot 15 deelnemers, al dan niet met de leidinggevende.
Een training is geschikt voor 6 tot 10 deelnemers met een vergelijkbare span-of-control, zonder de direct leidinggevende.
Soms is er behoefte aan meer dan een lezing of een training, omdat het gebrek aan aanspreken diep verankerd is in de hele organisatie. Het is onbewust een geaccepteerd onderdeel van de bedrijfscultuur geworden: ‘wij praten er wel over dat we elkaar vaker moeten aanspreken, maar we gaan dat uiteraard niet dóen’. Dan is het belangrijk een consistent proces te ontwerpen, waaraan ook de top deelneemt. We bedenken passende interventies voor de verschillende doelgroepen en haken zoveel mogelijk aan bij reeds bestaande overlegstructuren of lopende programma’s. Uiteraard 100 % maatwerk.